De ce shopping-ul online?

De ce shopping-ul online?

 

Nici nu imi mai aduc aminte exact, care a fost prima mea experienta de shopping online, dar cu siguranta sunt peste 10 ani de atunci si sigur a fost una pozitiva. Sunt o veterana in ale online-ului. Pot sa spun ca in toti acesti ani, am invatat sa cumpar cumpatat si sa fac mereu alegerea cea mai potrivita. Am inceput cu imbraminte si apoi treptat am descoperit si alte domenii: decoratiuni, bilete de avion, vacante, bilete pentru concerte, chiar si mobilier. Am site-urile mele preferate, pe care le cunosc foarte bine (politica de livrare si retur) si ma simt ca acasa cand le accesez. Timpul petrecut in fata monitorului nu este niciodata pierdut, ba mai mult, am ajuns sa il eficientizez, datorita online-ului. Aici nu sunt conditionata sa arat intr-un anumit fel sau sa am o anumita atitudine. Pot sa fac shopping cand sunt nemachiata, nearanjata, obosita, trista, fericita, plictisita, entuziasmata sau orice stare as avea.

Online-ul, daca ai rabdare si ii acorzi timp, iti va oferi o lume infinita de produse si servicii. Iar de cand cu livrarea internationala(unele site-uri ofera si transport gratuit) e ca o cireasa de pe tort.

La inceput, am avut dezamagiri, iar majoritatea greselilor au fost din vina mea. Eram pripita si nu verificam tabelele de marimi, nu ma informam vis-à-vis de materiale, inaltime toc, modul de livrare sau durata de livrare. Intotdeauna imi promiteam ca este ultima data cand mai cumpar online si luam decizia sa ma limitez doar la magazinele offline. Dar e prea mica varietatea si prea mult timp pretios pierdut prin magazine. Plus ca daca mai esti insotita de o prietena nehotarata, care nu stie ce marime poarta sau ce culoare o avantajeaza, nu-ti va fi de mare ajutor! Ba mai mult, daca iubitul sau sotul iti tine companie, totul devine un chin. Se ajunge la graba, certuri, nemultumiri! So… mai dau online-ului inca o sansa!

Nu eram inca un shopper calificat. Trebuie sa acumulezi un pic de experienta si sa te disciplinezi, iar odata cu timpul, shoppingul, poate sa devina chiar o terapie. Cel putin pentru mine a ajuns sa fie! Cu o cafea dimineata, cu un ceai seara! Sau un pahar de vin alb… hmmm…. Deja am pofta!

Cumpar din varii motive si uneori asta nu are legatura cu disponibilitatea banilor. A aparut “Wishlistul” care te ajuta sa nu uiti de produsele care iti plac si sa le achitizitionezi cand ai bani.

Cand fac shopping online?

  • Dimineata devreme sau seara dupa ora 22 (telefonul nu suna si nu sunt intrerupta)
  • Cand sunt plictisita
  • Cand am o urgenta
  • Cand sunt nervoasa
  • Cand sunt suparata

*obligatoriu toate situatiile sunt insotite de muzica de stare

In timp, ma atasez de site-urile care mi-au oferit o experienta placuta si mereu verific noua colectie, noile itemu-uri adaugate in sale, daca produsele din wishlist mai sunt inca pe stoc, lookbook-uri, trenduri, blogg-uri, etc. Pot sa compar preturi sau produse, iar cand validez comanda cu puterea clickului, stiu ca am luat cea mai buna decizie.

Astept cu nerabdare telefonul curierului sau instiintarea prin posta. Deschid coletul, probez produsele comandate….. zambesc! E de bine!

Spor la shopping si voua!

 

BerryGirl,

 

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.